Handelsskip

 • Handelsskip

  AERON® har lang erfaring med prosjektering og levering av komplette HVAC-R anlegg til handelsskip over hele verden. Selv om handelsskip kan omfatte mange typer skip, tenker vi her i første rekke på bulkskip, containerskip, tankskip og tilsvarende. Våre erfarne medarbeidere følger prosjektet fra salg, design prosjektering og prosjektledelse til installasjon, oppstart og innregulering. Vi tar alt fra enkle prosjekter, ombygninger, utstyrsleveranser til de mest komplekse prosjektene. Vi kan tilby gode energi effektive og moderne kostnadseffektive løsninger skreddersydd for denne typer skip der en ønsker løsninger som gir lave driftskostnader i skipets levetid. Gjennom våre globale samarbeidspartnere fokuserer vi på å kunne yte god service til skip over hele verden.

 • Offshore skip og spesialskip

  Gjennom de mer enn 40 årene vi har levert HVAC-R anlegg til skip, har leveranser til offshore skip globalt vært vårt største segment. Norge har vært et av de ledende land i verden med design av offshore skip produsert for ekstreme værforhold og med stort fokus på sikkerhet. HVAC-R systemene og utstyret om bord har blitt designet og produsert spesielt for det røffe miljøet i Nordsjøen. Vi har designet HVAC-R anlegg fra de enkleste til de mest krevende komfort krav fra klasseselskapene til de fleste typer skip inkludert systemer for redundante operasjoner og til bruk i tropiske farvann.

  Spesialfartøy er spesialbygd for å utføre en spesifikk oppgave. Disse fartøyene har et bredt spekter av funksjoner og å levere HVAC&R-løsninger for disse fartøyene krever et bredt spekter av erfaring og høy kompetanse, noe som har vært et stort fortrinn for oss siden vi har bred erfaring med slike skip.

  Kontakt oss gjerne for en omfattende referanseliste.
  • PSV – Platform Supply Vessel
  • AHTS – Anchor Handling Tug Supply
  • OSV – Offshore Service Vessels, and SOV – Service Operation Vessels
  • OCV – Offshore Construction Vessel
  • Research Vessels & Polar Research Vessels
  • Seismic vessels & Survey ships
  • Well intervention vessels
  • DSV – Diving support vessels
  • FPSO Floating Production Storage and Offloading
  • CLV – Cable Laying Vessels, Pipe Laying Vessels & ROV support vessels
  • Wind service vessels, and Wind Farm service & Installation Vessels.

 • Cruise skip, Elvecruise og Ekspedisjons -cruiseskip

  Med en økende turisme til sjøs, er det stadig viktigere å ha de beste skipene, med høy passasjerkomfort og et godt HVAC-R system er avgjørende for god kundetilfredshet. Våre erfarne ingeniører kan prosjektere og levere HVAC-R systemer med utrolig lave støynivå, og som kan operere i de mest ekstreme klimaene i verden. Vi har levert systemer til cruise skip i henhold til de strengeste komfort notasjonene fra klasseselskap som DNG-GL Comfort class COMF-V(1) for vibration and COMF-C(1) for indoor climate.

  HVAC-R systemene på et cruise skip står normalt for en svært høy andel av energiforbruket gjerne på 30-40% noe som har stor innvirkning på miljø og lønnsomhet. Vi anbefaler derfor vårt Aeron Energy Recovery Systems (AERS) som kan gi de beste energieffektive løsningene og store besparelser i energiforbruk i skipets levetid. Dette samtidig som man opprettholder det høyeste nivå av passasjerkomfort, naturligvis i henhold til de strenge krav til sikkerhet og systemredundans.

  Ekspedisjons-cruiseskip tilbyr gjerne gjestene muligheten til å utforske de mest avsidesliggende stedene på jorden i høyeste grad av luksus. Våre HVAC-R systemer er utviklet for å kunne gi kundene den høyeste grad av komfort hvor som helst i verden som for eksempel Grønland, Arktis og Antarktis. Dette krever en høy grad av sikkerhet, og at vi prosjekterer og leverer i henhold til Polar kode. Vi tilbyr også vårt Aeron Connect som gjør det mulig for oss å koble oss opp mot båten fra vårt hovedkontor, og gjøre eventuelle justeringer av anlegget mens de er i krevende farvann.

 • Ro-pax, Ferjer & Hurtigbåter

  Ro-pax, Ferjer og hurtigbåter går gjerne i en faste ruter og transporterer passasjerer og i kombinasjon med kjøretøy fra et sted til et annet. Vi har lang erfaring i å prosjektere og levere gode klimaanlegg til både lugarer, restauranter, rekreasjonsområder, tekniske rom og bildekk. Vi kan sikre ideell temperatur og fuktighet både for passasjerer og utstyr. Vi kan levere løsninger for å forhindre spredning av røyk og gass mellom soner , og i henhold til klasse og myndigheters strenge sikkerhetskrav.

  I moderne skip er det stadig økende krav til energi effektive løsninger. Vi har lang erfaring med å designe VVS-anlegg med ekstremt lavt energiforbruk, og gjenvinne mest mulig energi gjennom våre innovative designløsninger. Vi har levert komplette Aeron Energy Recovery Systems – AERS til en rekke batteri og hybrid drevne ferjer og hurtigbåter. Vi utnytter all tilgjengelig varme fra utstyr, og bruker all tilgjengelig kjøling fra sjø, og dette styres fra vårt varmepumpe system der vi utnytter både kaldt vann og varmt vann på en ekstremt energi effektiv måte. Les gjerne med om våre AERON Energy Recovery Systems – AERS her på web, eller kontakt oss gjerne for mer informasjon.

 • Fiskebåter

  AERON har helt siden starten i 1979 levert komplette HVAC-R anlegg til de fleste typer fiskebåter over hele verden. Vi leverer alt fra enkle kostnadseffektive løsninger til avanserte energieffektive løsninger og høy mannskapskomfort. For å optimalisere dette tar vi gjerne utgangspunkt i de geografiske områdene reder ønsker å bruke båten og tilpasser anleggene i forhold til dette for å gi økt komfort og et lavt energiforbruk i henhold til reders ønsker. Ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon.

 • Navy – Offshore Patrol Vessels

  Aeron har levert HVAC-R anlegg til en rekke kystvakt, support skip, nær- og offshore patruljeskip til flere land. Vi forstår variasjonen i krav patruljefartøy må møte, avhengig av marinen som bestiller fartøyet. Med vår ekspertise innen spesialbygget HVAC&R-teknologi kan vi skreddersy gode løsninger til hver type skip og kundens behov. Vi kan levere enkle driftssikre kostnadseffektive anlegg og mer automatiserte datastyrte anlegg. Uansett løsning, så er pålitelighet og vedlikeholdsvennlighet alltid vårt hovedfokus i HVAC-R anlegg for marinefartøyer.