Markeder

Marine

AERON® er et velkjent merke i den globale skipsindustrien. Med vår brede ekspertise har AERON vært en foretrukket og pålitelig totalleverandør av Marine Varme, Ventilasjon, Air-Condition & Kjøle-systemer (HVAC-R Systems). Vi tar fullt ansvar i hvert trinn av et prosjekt fra “Conception to Completion», for å sikre våre kunder optimal klimaløsning for passasjerer, personell, varer, maskiner og instrumenter. Siden 1979 har vi utviklet en AERON®-produktserie av høy kvalitet, spesielt utviklet for skipsmiljøet. Vi er innovative og i forkant av utviklingen, blant annet med utvikling av energi effektive løsninger som for eksempel AERON Energy Recovery System – AERS som er lønnsom både for våre kunder og miljøet.

Aeron HVAC-R Systems har blitt installert på de fleste typer fartøy over hele verden, som Cruise & ferjer, offshore, handelsfartøy, fiskeri, katamaraner, marinen og spesialiserte fartøyer.

 • Handelsskip

  : Handelsskip
 • Offshore skip og spesialskip

  : Offshore skip og spesialskip
 • Cruise skip, Elvecruise og Ekspedisjons -cruiseskip

  : Cruise skip, Elvecruise og Ekspedisjons -cruiseskip
 • Ro-pax, Ferjer & Hurtigbåter

  : Ro-pax, Ferjer & Hurtigbåter
 • Fiskebåter

  : Fiskebåter
 • Navy – Offshore Patrol Vessels

  : Navy – Offshore Patrol Vessels

Offshore faste installasjoner

Aeron har vært en stor tjeneste- og vedlikeholds leverandør på norsk kontinentalsokkel siden 1998. Vi har hatt rammeavtaler for HVAC-R & Automation med de største olje- og gasselskapene som Conoco Philips siden 2002, og Equinor siden 2007. På offshore-feltet, AERON er kanskje mer kjent som Mollier og AF AeronMollier, men fra 2023 vil vårt navn være AERON.

AERON tilbyr et komplett utvalg av høykvalitets HVAC- og kjølesystemer for den krevende offshoreindustrien. Vi har vår egen fabrikk i AERMADE som kan skreddersy luftsentraler og utstyr spesielt utviklet for offshore industrien. Vi leverer utstyr i eksplosjonssikker utførelse og er kjent med Norsok, og alle nasjonale og klassifikasjonsselskapenes krav. Vårt velutdannede tekniske personale gir deg alle nødvendige designdata, dokumentasjon, tegninger og sertifikater. AERON designer og bygger intern AERON Automation for våre HVAC- og kjølesystemer. Vi er innovative og i forkant av utviklingen med en kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk.

 • Offshore Faste Installasjoner – platformer

  : Offshore Faste Installasjoner – platformer

Offshore Rig

Med mange år i bransjen, har Aeron stor erfaring med å levere HVAC-R-systemer og utstyr til alle typer rigger og mobile offshoreinstallasjoner, som Jackup Rigs, Semi-submersibles, Floating Production, Storage and Offloading (FPSO), Floteller og Offshore Wind.

Offshore riggprosjekter krever spesiell kunnskap om regelverket i tillegg til eiernes tekniske krav. AERON har ekspertisen til å møte de mest krevende spesifikasjonene som Norsok, DNV ABS, ATEX samt bedriftsspesifikke krav. Våre referanser inkluderer leveranser til riggeiere som COSL, Transocean, Rowan, Dolphin, Macro Offshore blant andre.

Utstyret som leveres er ofte spesialbygget og testet etter kundens egne krav. Vi kan bidra i alle faser fra forstudier, nybygg og modifikasjon, commissioning og vedlikehold til reservedeler. Vi leverer komplette pakker med tjenester fra konsept til ferdigstillelse for nybygg, vedlikehold og modifikasjoner.

 • Offshore Rigger og flytende produksjonsskip FPSO/FSO

  : Offshore Rigger og flytende produksjonsskip FPSO/FSO

Landbasert

Aeron er en teknisk totalentreprenør innen Ventilasjon, Varme & Kulde, Rør, Elektro og Automasjon. Moderne bygninger leveres med større og mer komplekse tekniske installasjoner. Med vår tverrfaglige kompetanse kan vi designe og tilby nøkkelferdige tekniske anlegg der vi står ansvarlig for alle de tekniske fagene, både for nybygg og modifikasjoner. Dette gir våre kunder færre grensesnitt, god kostnadskontroll og oversikt. Vårt fokus er overlevering uten mangler og ferdigstilling til riktig tid og i henhold til byggherrens krav.

Vår serviceavdeling tilbyr preventiv service, renovering, ombygning og vedlikehold. Vi kan tilby flere ulike serviceavtaler innen våre fagområder, fra internkontroll, nødlys, brannalarmer, filterskifte, ventilasjons og klimaanlegg, til varme og kjøleanlegg osv. Vi kan også tilby rensning av kanalnett og dokumentere status før og etter rensning. Kontakt oss for en uforpliktende befaring.

Vi tilbyr energirådgivning og energieffektive løsninger som hjelper deg å redusere energikostnadene samtidig som vi skaper gode inneklima. Vårt mål er å levere smarte og energieffektive tekniske løsninger som er lønnsomt både for miljøet og våre kunders bunnlinje.

 • Elektro

  : Elektro
 • Teknisk entreprenør land

  : Teknisk entreprenør land

Offshore havvind

Med en internasjonal økt miljøbevissthet ekspanderer havvindmarkedet betydelig. Vindparker til havs kan spille en viktig rolle i å oppfylle målene for fornybar energi og karbonutslipp og forbedre energisikkerheten for fremtiden. HVAC-R er en viktig del for å sikre kontinuerlig drift av havvindparken. Ventilasjon og klimaregulering med høy presisjon og driftssikkerhet må implementeres på ubemannede offshore driftsplattformer. Hver nedetid på grunn av teknisk svikt betyr en nedgang i tilgangen på elektrisk energi, og dermed reduserte inntekter. Vi i AERON har et stort fokus på å designe HVAC-R-systemer og benytte kvalitetsutstyr som sikrer pålitelige og sikre installasjoner med en kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk.

 • HVAC-R for fornybar energi markedet

  : HVAC-R for fornybar energi markedet