Sembcorp Marine, Singapore

Null utslipps batteriferjer for Norled

Kunde: Sembcorp Marine
Nybygg 430001 Hella, 430002 Dragsvik, 430003 Leikanger
Reder: Norled

Aeron har nylig gjennomført en vellykket oppstart og overlevering av to av tre ferjer som Sembcorp Marine in Singapore har bygget for Norled. Oppstart og overlevering av den siste ferjen er stort sett gjennomført i Singapore i desember 2022, men skal ha en siste finpuss på Westcon i Ølen i mars-2023.

De tre ferjene skal settes inn i trekantsambandet Hella – Vangsnes – Dragsvik i Sogn. Disse ferjene er de første norske innenlands ferjen som er bygget i Singapore. Den er designet av Sembcorp sitt datter¬selskap i Bergen LMG Marin. Den kan laste 80 personbiler og 295 passasjerer. De 82,4 meter lange ferjene er pendelferjer med batterihybrid fremdriftssystem. Med lading fra vannkraft, kan den kjøre med null utslipp, og lading skjer automatisk.

Aeron har gjennom de siste 20 årene levert mange HVAC-R anlegg til ulike verft i Singapore. Vi har hatt gleden av å levere rekke HVAC-R anlegg til Norled som rederi. Både til disse tre ferjene, og til andre Norled ferjer, har vi prosjektert og levert flere spesielt energivennlige HVAC-R anlegg basert på Aeron Energy Recovery System – AERS. Dette nye egenutviklede varmepumpesystemet utnytter først all tilgjengelig energi om bord. Deretter utnyttes den energien som er i sjøen, før hjertet i systemet som er en eller flere varmepumper startes for å levere tilstrekkelig varmt og kaldt vann til både varme, ventilasjon, luftkjøling og andre forbrukere på skipet. Dette er en spesielt energieffektiv løsning som er ideell for hybrid og batteridrevne skip der det er stort fokus på lavt energiforbruk.

Disse anleggene styres av vårt egenutviklede datastyrte Aeron Automasjonssystem og Aeron Connect som gir mulighet for sikker kryptert kommunikasjon (VPN) for fjernovervåkning og fjernstyring fra vårt kontor. Les mer om AERS og Aeron Connect under våre Aeron systemer eller ta kontakt med oss i AERON for nærmere informasjon.

Flere nyheter

 • Aeron har signert en kontrakt med Myklebust Verft for levering av HVAC-R-system for en innovativ Energy Subsea Construction Vessel (ESCV)

  Publisert

  : Aeron har signert en kontrakt med Myklebust Verft for levering av HVAC-R-system for en innovativ Energy Subsea Construction Vessel (ESCV)
 • Verdens første DNV-sertifiserte CO2-chiller for marint bruk.

  Publisert

  : Verdens første DNV-sertifiserte CO2-chiller for marint bruk.
 • AERON inngår kontrakt med Ulstein Verft for levering av HVAC-system til to CSOV-er. NB 320 og 321

  Publisert

  : AERON inngår kontrakt med Ulstein Verft for levering av HVAC-system til to CSOV-er. NB 320 og 321